Lideri opozicije na radnom ručku sa Palmerom

Lideri opozicije na radnom ručku sa Palmerom. Kažu da se Čoviću i Izetbegoviću njihov prijedlog nebi dopao.

Radni ručak lidera opozicionih stranaka i zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Mathewa Palmera i direktorice za zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za vanjske poslove Angeline Eichorst u rezidenciji američkog ambasadora u BiH je završen, piše portal Radiosarajevo.

Nermin Nikšić, lider SDP-a, nakon sastanka je izjavio kako su iznijeli svoje stavove oko izbora članova Predsjedništva.

“SDP je je spreman za oba rješenja”, kazao je Nikšić i pojasnio da su se tokom razgovora dotakli Doma naroda i problema opozicije.

Šef SBB-a Fahrudin Radončić je poručio da nema dizanja ruku na veresiju.

“Nije uredu da HDZ i SDA od 90-te godine vežu zastave, a da onda odgovornost za promjenu Izbornog zakona se prebacuje na opoziciju. Mi ne možemo glasati dok ne vidimo nešto kao rješenje, a ovdje nema rješenja. Nema dizanja ruku na veresiju”, poručio je Radončić.

Lideri stranaka poručili su da se njihov prijedlog ne bi dopao liderima HDZ-a i SDA, međutim ni u jednom trenutku nisu konkretizirali šta je njihov prijedlog.

“Šokantna je količina političke nezrelosti koju su prezentirali Čović i Izetbegović. Opozicija će vrlo rado preuzeti odgovornost, ali ovi prijedlozi koje mi stavimo na stol neće se dopasti Izetbegoviću ni Čoviću”, kazala je Sabina Ćudić, koja je danas umjesto predsjednika Predraga Kojovića predstavljala Našu stranku.

Elmedin Konaković (NiP) je poručio da je sastanak bio produktivan, te je i on poručio to da se njihov prijedlog ne bi svidio Čoviću i Izetbegoviću, ali nije konkretizirao o kakvom prijedlogu se radi.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *