Lejla Njemčević lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći

U padu zadobila blage povrede na koljenima i oštetila bicikl, iskreno se nadamo da pad neće ostaviti bilo kakve ozbiljnije posljedice

Povrijeđena Lejla Njemčević Ilustracija

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Njemčević danas je na treningu doživjela saobraćajnu nesreću na ulazu u Vogošću kada je nesavjestan vozač naglo i bez signalizacije žmigavcem skrenuo s kolovoza uslijed čega je došlo do kontakta i Lejlinog pada, objavljeno je na zvaničnom Facebook nalogu bh. biciklistkinje.

– Lejla je u padu zadobila blage povrede na koljenima i oštetila bicikl, iskreno se nadamo da pad neće ostaviti bilo kakve ozbiljnije posljedice i da će uskoro moći nastaviti sa treningom – navode iz njenog tima.

Saobraćajna nesreća se dogodila u veoma lošem momentu, odnosno samo dvije sedmice prije nastupa na prvom Svjetskom kupu UCI Mountain Bike World Series: Nové Město na Moravě 2024, i jednoj od najbitnijih utrka sezone.

Ovo je treća saobraćajna nesreća u nekoliko dana u kojoj su na cesti ugroženi životi biciklista. Ukoliko želimo da Grad Sarajevo bude urbana metropola onda moramo povesti više računa o tome na koji način se odnosimo prema biciklistkima, pješacima i drugim učesnicima u saobraćaju.

– Apeliramo na sve građana Sarajeva, releventne institucije i učesnike u saobraćaju da zaštite živote naših pješaka i biciklista.
Ovim putem se zahvaljujemo policajcima MUP-a Kantona Sarajevo, Policijske stanice Vogošća na izuzetnoj profesionalnosti.
Nadamo se da će Lejla brzo prebroditi dodatne izazove tokom priprema za Svjetski kup u Češkoj – navodi se.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *