Legenda Slobode ogorčena: Čelnici kluba nas gledaju kao strance i dušmane

Mersed Kovačević već duže nije u strukturama Slobode, jer kako navodi dolaze neki novi klinci koji smatraju da više poznaju Slobodu

1
446
mersed kovacevic legenda fk sloboda nezadovoljstvo uprava stanje u klubu
Mersed Kovačević (Foto: Screenshot)

Mersed Kovačević legendarni i najefikasniji napadač Slobode svih vremena odigrao je u crveno-crnom dresu odigrao je 264 utakmice i postigao 78 golova za deceniju posvećenosti Tuzlacima.

Mersed Kovačević već duže nije u strukturama Slobode, jer kako navodi dolaze neki novi klinci koji smatraju da više poznaju Slobodu, piše N1.

– Meni to teško pada. Rezultati koji postiže Sloboda normalno da nisu zadovoljavajući. Oko kluba se se okružili neki novi ljudi. Nenormalno je da niko nas stare i uspješne igrače ne okuplja oko Slobode. Kada se pojavimo na Tušnju i nešto kažem, gledaju nas kao da su došli neki stranci i dušmani kluba. Moj otac je rođen na tom stadionu, ja sam odrastao i radio na tom stadionu. Volim Slobodu. Zlobnici iz kluba poturaju da mi nećemo da pomažemo. Nije stvar u nama, nego u ljudima koji vode klub – kaže Kovačević.

Sloboda proživljava teške trenutke koji bivšem napadaču crveno-crnih teško padaju.

– U zadnje vrijeme nemam volje ni da odem na stadion da pogledam utakmicu. Iz godine u godinu problemi su sve dublji. Mnogi koji su u klubu, pa čak i moje kolege sa kojima sa igrao, radili su na tome da ja odustanem od Slobode i odem. Jer ja sam osnovao školu fudbala kada sam bio u Slobodi. Imali smo oko 350 dječaka. To je bila jedna od najjačih škola u BiH. Obišli smo pola Evrope na turnirima. Vodio sam djecu na turnire, sve sam radio preko svojih poznanstava i sve to košta, ali smo se snalazili da finansijski to iznesemo – dodao je Kovačević.

Fudbalska ikona sa Tušnja mišljenja je da čelnici tuzlanskog kluba ne trebaju izmišljati toplu vodu, nego da kopiraju od susjednih velikih klubova.

– Imamo velike klubove u okruženju. Ne trebamo ništa izmišljati. Imamo Zvezdu, Partizan, Dinamo i Hajduk. Sve bivše legende su u klubovima i savjetuju stručni štab. Lakše je kada nas ima 10 do 15 oko kluba i damo savjete šefu struke, da li će nas poslušati, to je do njega. To rade u velikim klubovima. Igrao sam u velikim klubovima Galatasarayju i Bešiktašu. U Slobodi to nema, gledaju vas kao da ste došli da ih pobijete – zaključio je Kovačević. (tl)

1 komentar

  1. Treba im poslati revizore. Da vide da li šta rade preko svojih firmi “za” Slobodu, tj. preko Slobode za svoje firme

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here