Lavica i njena četiri mladunca zaustavili promet, ljudi oduševljeni

Divlje životinje posebno je lijepo vidjeti u prirodi i njihovom okruženju na koje su navikle i gdje se osjećaju slobodno.

Zbog toga je potpuno drugačiji doživljaj vidjeti životinje u nacionalnim parkovima, nego u zoološkim vrtovima gdje su često zatvorene u male i neuvjetne kaveze.

Tigrovi, lavovi, slonovi i druge divlje životinje koje se mogu vidjeti u nacionalnim parkovima ako se sretnu su ljudima, vole im pokazati ko je tu glavni.

Tako je u Nacionalnom parku Kruger u Južnoafričkoj Republici nedavno snimljen neodoljiv prizor lavice i njena četiri lavića.

U videu objavljenom na službenom YouTube kanalu parka lavica opušteno šeće preko ceste sa svoja četiri dlakava mladunca koji je prate u stopu, uzrokujući privremeni zastoj u prometu dok prolaze kroz park, prenosi Klix.ba.

Mladunci su bez žurbe prešli cestu i oduševili sve koji su imali sreće svjedočiti tom prizoru uživo.

“Prava majka, kako pazi na svoje mladunce”, “Priroda je prekrasna, moramo učiniti više da je zaštitimo”, “Baš kao svaka majka, tako je brižna”, neki su od komentara ispod snimke.

Inače, nacionalni park Kruger, najveći rezervat divljih životinja u Južnoafričkoj Republici, dom je brojnima životinjama, uključujući poznatu veliku afričku petorku: lavove, leoparde, nosoroge, slonove i bivole. S obzirom na prostrani krajolik i bujni ekosustav, ne čudi da su susreti poput ovog uobičajena pojava u Krugeru. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *