Lana Pudar nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru: Evo kada će u bazen i gdje gledati utrke

Svjetsko prvenstvo iz Dohe gledatelji mogu pratiti direktno na BHRT-u,a kako je potvrđeno, naša državna televizija će imati ukupno 40 sati programa iz Katara
lana pudar nastupa na sp u kataru r
Lana Pudar u Dohi će nastupiti u dvije discipline – 100 metara delfin i 200 metara delfin (Foto: Twitter)

Najbolju bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar ovog mjeseca čeka veliki izazov, nastup na Svjetskom prvenstvu u plivanju kojem je domaćin Katar, odnosno kataraska prijestolnica Doha.

Takmičenje u vodenim sportovima u Dohi otvoreno je 2. februara, a program će biti zatvoren 18. februara.

Lana Pudar u Dohi će nastupiti u dvije discipline – 100 metara delfin i 200 metara delfin.

Osamnaestogodišnja Mostara će u nedjelju, 11. februara nastupiti u kvalifikacijama discipline 100 metara delfin. Kvalifikacije su zakazane za 07.30 sati. Polufinale je na rasporedu istog dana u 17 sati, a finale dan kasnije, također u 17 sati.

U svojoj omiljenoj disciplini 200 metara delfin Pudar će nastupiti u srijedu, 14. februara. Kvalifikacije su zakazane za 07.30 sati, a polufinale za 17 sati. Finalna utrka planirana je za 15. februar (17 sati).

Lana Pudar se za Svjetsko prvenstvo u Dohi pripremala u Erzurumu, na istoku Turske.

– Učestvovala sam na Olimpijskim igrama u Tokiju. Imam važne uspjehe u mladosti. Volim trenirati ovdje u Erzurumu. Volim turski narod jako puno. Malo je teško trenirati na velikoj nadmorskoj visini, ali ići ću u Dohu po medalju i tamo ću dati sve od sebe – rekla je bh. plivačica nedavno za agenciju Anadolija.

Svjetsko prvenstvo iz Dohe gledatelji mogu pratiti direktno na BHRT-u,a kako je potvrđeno, naša državna televizija će imati ukupno 40 sati programa iz Katara. Fokus će, naravno, biti na plivanju, posebno na nastupima Lane Pudar. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *