Lana Pudar ispunila san i uoči nastupa u Tokiju upoznala svog plivačkog uzora

0
301
lana pudar susret uzor oi tokio
Lana Pudar upoznala plivačkog uzora (Foto: Instagram)

Čudesna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (15) uoči nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju susrela se i fotografisala sa Sarah Sjöström (27), švedskom plivačicom koja je uzor mlade Mostarke.

Riječ je o višestrukoj svjetskoj rekorderki u disciplinama 50 metara slobodno (duga staza), 100 metara slobodno (duga staza), 200 metara slobodno (kratka staza), leptir od 50 metara (duga staza) i leptir 100 metara (duga staza i kratka staza), a Šveđanka važi i za jednu od najboljih plivačica svih vremena.

Stoga i ne čudi oduševljenje Lane kada je upoznala svog uzora, a u opisu fotografije koju je objavila na Instagramu, mlada bh. plivačica je napisala da se snovi ostvaruju.

Zanimljivo, njihovu zajedničku fotografiju na Instagram storyju podijelila je i Sarah Sjöström.

Podsjetimo, Lana Pudar je nadavno osvojila dvije srebrene i jednu zlatne medalju na posljednjem Evropskom juniorskom prvenstvu u plivanju, a već sutra nastupit će u Tokiju u kvalifikacionoj utrci na 100 metara leptir. Polufinale je na rasporedu 25., a finale 26. jula.

Lana Pudar bi trebala nastupiti u trećoj kvalifikacionoj utrci koja će početi oko 12:25 po našem vremenu, a najmlađa bh. olimpijka ove sezone ima bolje vrijeme od četiri plivačice od sedam rivalki protiv kojih će se takmičiti.

U polufinalne utrke plasirat će se 16 najbržih plivačica iz pet kvalifikacionih utrka.

(Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here