Kurtalić: Svaki gol ima posebnu draž, ali bitno je biti timski igrač

Protiv Željezničara je bio moj prvijenac za Slobodu, odnosno seniorski tim i sigurno je to nešto što ću pamtiti čitav život

0
531
Kurtalic_sloboda
Alen Kurtalić u najboljim danima karijere (Foto: Darko Zabuš, arhiva)

Dvadesetjednogodišnji Alen Kurtalić, jučerašnjim eurogolom u utakmici protiv bijeljinskog Radnika, još jednom je dokazao da je bitna karika u igri FK Sloboda iz Tuzle.

Fudbaleri ovog tima nakon dva odigrana susreta imaju upisane dvije pobjede, jednu domaću i jednu gostujuću, kao i borbenosti i želje i volje da tako ostane i u nastavku sezone, timu iz Rudarske 2 u narednim utakmicama zasigurno neće nedostajati.

U intervjuu za FTV, između ostalog Alen Kurtalić govori o igrama Slobode, postignutim golovima, zalaganjima tima, navijačima ali i narednom susretu protiv Leotara koji se igra na stadionu Tušanj.

Reklo bi se izvrstan početak sezone za tuzlansku Slobodu, oba dosadašnja susreta okončana su pobjedama. Koliko ste zadovoljni?

– Lijepo je kada otvorite sezonu pobjedama, dobijete dodatno samopouzdanje, ali trebamo da imamo na umu da je ovo tek početak i da je još mnogo posla pred nama. Ja uvijek smatram da može bolje i nadam se da ćemo nastaviti igrati u ovom tonu i u ostatku sezone.

U jučerašnjem susretu protiv bijeljinskog Radnika postižete odlučujući pogodak za pobjedu, a vaš zgoditak mnogi su okarakterisali kao eurogol. Onakve majstorije ne možemo baš često vidjeti na bh. terenima?

– Pa šta da vam kažem, drago mi je da sam se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Uvijek sam bio timski igrač. Ako navijači tako kažu, ja sam zaista sretan i nadam se da će biti još golova u nastavku sezone.

Ovo nije vaš prvi pogodak u crveno-crnom dresu, možete se pohvaliti i postignutim golovima u gostujućim utakmicama protiv Sarajeva i Željezničara. Gol protiv Željezničara je, čini mi se, bio i prvjenac u dresu Slobode?

– Svaki gol donosi posebnu draž, svaki ima posebno značenje, bar za mene. Protiv Željezničara je bio moj prvijenac za Slobodu, odnosno seniorski tim i sigurno je to nešto što ću pamtiti čitav život.

Jedino postignuti golovi na utakmicama donose bodove, no složit ćete se sa mnom, da su oni plod igre cijele ekipe i uigranosti tima?

– Naravno, fudbal je timska igra i bez dobrih saigrača teško možete uspjeti u ovom sportu. U našem klubu gajimo porodičnu atmosferu, te stoga mislim da se to i odražava na naše igre, ali i rezultate na terenu.

Očito je da su kvalitetno odrađene pripreme dale pozitivne rezultate u igri FK Sloboda, no potrebno je kontinuirano raditi na sebi da bi pokazali borbenost na terenu. Koliko je to od strane igrača zaista bitno?

– Kvalitetne pripreme u svakom sportu su jako važne pred zvanične nastupe. Mi smo radili dobro na pripremama i maksimalno smo bili posvećeni svakom segmentu naše igre da bi je što više unaprijedili. Mislim da smo u dosadašnja dva kola to i pokazali. No, moram da istaknem da ovi rezultati ne smiju da nas zavaraju, moramo nastaviti da dobro treniramo i budemo na zemlji te idemo utakmicu po utakmicu.

Publika se vratila na stadione, što je značajan segment na utakmicama, jer fudbal se većinski igra zbog navijača. Koliko je značajna podrška s tribina?

– Fudbal se igra zbog publike. Poznato je da naš klub ima fanatične navijače i mnogo je ljepše igrati na Tušnju kada su oni tu. I kada te ne ide oni svojim navijanjem daju dodatnu energiju i inat, što na kraju može biti odlučujući faktor koji vodi ka pobjedi.

U narednom kolu dočekujete Leotar. Kakva su očekivanja od ovog susreta? Hoće li biti nastavljen pobjednički niz?

– Doveli su nekoliko provjerenih imena, sigurno je da će doći na Tušanj da nas iznenade. Međutim, mi moramo kao u svakoj utakmici krenuti jako, odlučno te igrati svoju igru. Ne sumnjam zaista da će tri boda ostati na Tušnju. Ovim putem želim da pozovem sve naše navijače na utakmicu protiv Leotara, da kao i mnogo puta do sada budu naš 12 igrač. Ja im mogu obećati da ih sigurno nećemo razočarati. (Federalna.ba)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here