Kulinarski trikovi: Kako da vaša kajgana bude divno kremasta i ukusna

0
183
Foto: Ilustracija

Kajgana je većini omiljeno jelo za doručak. Jednostavna je, zahtjeva malo sastojaka pa se često pogrešno smatra da je svako može brzo napraviti i da to ne zahtijeva posebne vještine.

Nažalost, često je rezultat pripremanja suha i gotovo bezukusna kajgana. No, otkrivamo vam trik, a to je jedan dodatni sastojak koji će ovo omiljeno jelo pretvoriti u remek djelo. U pitanju je vrhnje.

Savršeno ukusnu i kremastu kajganu dobit ćete tako da na svako jaje dodate po jednu kašiku vrhnja. Prvo pomiješajte jaja s uobičajenim sastojcima i začinima, a ako volite, možete dodati malo nasjeckanog vlasca, luk, paradajz ili listiće peršuna. Tek kad je sve dobro promiješano, umiješajte vrhnje. Kremasta i svilena – takva je kajgana kad se pravi na francuski način.

Rastopite maslac u tavi, neka se dobro ugrije pa izlijte jaja u tavu. Neka se stvrdnu bez miješanja, a kad donja strana malo posmeđi, tek onda okrenite kajganu. Potom je špatulom podijelite na manje komade, jer ćete na ovaj način vidjeti je li dovoljno pržena iznutra. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here