Kukić: Uvjeren sam da je već dogovoreno da Kordić bude gradonačelnik

0
216
Kukić: Eto prilike Schmidtu da gordijski čvor razriješi jednim potezom (Foto: Arhiva)

Akademik Slavo Kukiće kaže da je poprilično iznenađen situacijom u gradu na Neretvi.

“Ja sam naravno zastupnik teze da svaka koalicija mora prije nego izađe u javnost sa bilo čim to unutar sebe dobro izdogovarati, a onda se prema tome treba postupati. Ovo što se danas dogodilo upućuje na to da postoji mogućnost da to nije dobro iskomunicirano, da je bilo čak i nekih neslaganja, a postoji mogućnost da naprosto uz sav dogovr je proradila osobna ambicija da se sudjeluje u utakmici, iako bilo jedno ili dvoje iz BH bloka rezultat bi bio isti, i utoliko ne mogu razumjeti postupak Zalihića da naprosto digne sidro i da napusti sjednicu. To nije dobro ni za SDP, ni za BH blok u Mostaru, a ni generalno za budućnost BH bloka.”

Kukić navodi da misli da će gradonačelnik Mostara biti doktor Kordić.

“Već neko vrijeme ponavljam da je sve ovo igrokaz za javnost, da sam duboko uvjeren da je kompletna struktura gradske vlasti dogovorena, da je u tom dogovoru predviđeno da Kordić bude gradonačelnik prosto jer je Mostar u simboličkom smislu važan Draganu Čoviću zbog njegovog komuniciranja s javnošću o Mostaru kao stolnom gradu. Siguran sam da je zauzvrat SDA dobila određene ustupke. Ne isključujem ni mogućnost da je izbor UO KCUS-a recimo taj ustupak koji je Čović učinio obzirom da je njegov ministar imenovao Upravni odbor koji je garancija gospođi Izetbegović i za sljedeće 4 godine. Bit će Kordić sasvim izvjesno gradonačelnik. Ovo je igranka da se u javnosti stvori dojam kako se čini sve kako bi se zaštitili nacionalni interesi Hrvata, odnosno Bošnjaka. To su stare strukture koje su tehnologiju vladanja i manipulacije savladavale prethodnih 30 godina i iza paravana oni uredno dogovore šta i kako će činiti.”

Smatra da je najbolje rješenje za Mostaristo rješenje koje je najbolje i za BiH – da se s političke scene skloni one koji šire nacionalnu mržnju i netrpeljivost s obrazloženjem da brane svoj narod i njihov biološki opstanak, a zapravo čine sve da taj narod na sve tri strane sve više demografski prazne, da sve više mladih, obrazovanih ljudi prisiljavaju da spakiraju kofere i obiteljski odu s kartom u jednom smjeru.

“Nažalost, ne ovisi od njih hoće li se to dogoditi ili ne, već od građana BiH, od toga kad će biti spremni da podvuku crtu i onima koji im zagorčavaju život 30 godina definitivno okrenu leđa.”

Kaže da se slaže sa onima koji kažu da je CIK napravio grešku kad nije naredio prebrojavanje svih glasova na svim biračkim mjestima u Mostaru.

“Može se postaviti pitanje koliko je ovo Gradsko vijećezaista legalno i koliko je ono odraz volje biračkog tijela.”(ftv,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here