Kuglaši Slobode završili nastup u NBC Cupu (Foto)

Kuglaši Slobode nastupili su u NBC Cupu koji je održan od 3 – 8. oktobra u Cluju (Rumunija). Na ovom takmičenju nastupilo je 25 muških i 14 ženskih ekipa.

Kvlifikaciona runda je trajala tri dana, a nakon kvalifikacija četiri najbolje ekipe odigrale su polufinale, te utakmice za prvo i treće mjesto.

Ekipa Slobode je u ukupnom poretku zauzela 18. mjesto, što nije razočaravajuće s obzirom na činjenicu da su na ovo takmičenje išli oslabljeni, kao i na sve probleme koji prate klubove u bh. ligama.

Ipak, pokazali su da imaju potencijal, jer su se, kako kažu u klubu, u nekim momentima ravnopravno nosili, na trenutke čak bili i bolji od najboljih igrača na ovom takmičenju. Nedostatak treninga na najsavremenijim kuglanama je učinio svoje i pozicirao Slobodu na 18. mjesto.

Tuzlaci su na NBC Cupu iza sebe ostavili Borca iz Banja Luke, te Partizan i Metalac iz Srbije (Srbija je visestruki svjetski prvak).

Najbolji rezultat u redovima Slobode je ostvario Samir Jogunčić 604 oborena čunja  a ostali igrači su postigli sljedeće rezultate: Senad Jogunčić 595, Nermin Kasumović 573, Midhat Jogunčić 573, Mirsad Jogunčić 568 i Nenad Ivanović 545. Ukupno: 3.458 oborenih čunjeva.

NBC Cup je osvojila ekipa Zadra koja je u finalu bila bolja od VfB Hallbergmoos iz Njemačke dok je treće mjesto takođe osvojila ekipa iz Njemačke TSV Breitengüßbach koja je u utakmici za treće mjesto porazila ekipu domaćina Cluj, saopćeno je iz KK Slobode.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *