Kuglaši Slobode poraženi u susretu s Mineralom iz Teslića

0
294

U okiru 4. kola Premijer lige BiH, u nedjelju su kuglaši tuzlanske Slobode poraženi od Minerala iz Teslića rezultatom 6:2, što je njihov prvi poraz u dosadašnjem toku prvenstva.

Zbog kvara u teslićkoj kuglani, susret je odigran u banjalučkom Boriku, ali ni to nije omelo Teslićane da pobijede favorizovanu ekipu Slobode.

Domaćini su poveli 2:0 i sa  93 čunja prednosti, a za to su se pobrinuli izvrsni Radonjić sa 604 oborena čunja (najbolji rezultat na utakmici) koji je pobjedio Samira Jogunčića 540 i Kršić sa 568 oborenih čunjeva bolji od Senada Jogunčića 539.

U drugom bloku Midhat Jogunčić (557) i Dževad Avdić (558) bili su bolji od Vasića (505) i Vujasinovića (554), te su izjednačili rezultat na 2:2, smanjili zaostatak na 37 čunjeva i vratili nadu u povoljan rezultat.

Ali, u zadnjem bloku iskusni Kalat (584) nije dozvolio iznenađenje i u veoma interesantnom dvoboju savladao je Nermina Kasumovića (570), a za konačnih 6:2 pobrinuo se Grbić (560) koji je pobijedio Mirsada Jogunčića (550), kome je ovo bio tek drugi zvanični nastup u Premijer ligi.

U ovom kolu Zrinjski iz Ljubača poražen je od Hercegovca rezultatom 7:1.

Na tabeli vode Rudar i Ada sa po 9 bodova, dok Sloboda, Borac i Revita imaju po 7. Zrinjski iz Ljubača predzadnji je s jednim bodom.

U narednom kolu ekipa Slobode dočekuje u Lukavcu novajliju u Premijer ligi, ekipu Brotnja iz Čitluka. (kk, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here