Kuglaši Slobode poraženi u Mostaru

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 18. kola Premijer lige BiH u kuglanju. Sloboda je seriju od 4 gostovanja započela u Mostaru i nije uspjela osvojiti bodove.

Mostar je izuzetno dobrim otvaranjem Samira Ibrahimovića 630 (dugogodišnjeg člana Slobode) i Josipa Ljubića 593 koji su bili bolji od Midhata Jogunčila 524 i Mirsada Jogunčića 551 ostvarili vodstvo od 2:0 i veliku prednost od 148 čunjeva što je značilo da Sloboda teško može do pobjede u Mostaru.

Preostala četiri igrača Slobode su morala dobiti svoje protivnike da bi izborili neriješen rezultat.

U drugom bloku se činilo da će im to poći za rukom osvojiti prva dva meč poena jer je Nermin Kasumović 585 bio bolji od Gorana Sušca 561 a Mirza Nezirović 568 je do samog kraja bio u vodstvu ali u posljednih nekoliko hitaca Zdravko Smoljan 581 je srušio dvije devetke za redom i tako donio svojoj ekipi treći meč poen što je gotovo sigurno značilo i pobjedu za njegovu ekipu.

U trećem bloku standardno dobri Senad Jogunčić se posebno istakao u zadnjem setu kada je oborio 184 čunja uz pet uzastopnih devetki u čišćenje što ga je dovelo do ukupnog rezultata od 611 oborenih čunjeva i pobjede nad Draganom Mišetićem 576.

Da je priča o neriješenom rezultatu bila realna govori i činjenica da je u posljednjem duelu Samir Jogunčić 577 sa više oborenih čunjeva izgubio meč poen od Marija Karačića 576 što će reći da su Mostarci u ključnim momentima bili spretniji i
sretniji i sa jednom od najboljih igara u ovoj sezoni sasvim zasluženo odnijeli pobjedu.

Sloboda u narednom kolu gostuje u Gradišci kod ekipe Ade. (KK Sloboda)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *