Kuglaši Slobode osvojili Kup BiH i izborili nastup u Evropi (Foto)

Uz trofej Kupa BiH, Slobode je izborila nastup u NBC pokalu koji će se početkom oktobra održati u Rumuniji (Cluj)

0
187

Kuglaši tuzlanske Slobode osvojili su Kup BiH na takmičenju koje je proteklog vikenda održano u Lukavcu.

Na završnici su učestvovale četiri ekipe: Rudar Kakanj, Sloboda Tuzla, Borac Banja Luka  i Mineral Teslić.

U subotu su odigrane polufinalne utakmice:

MINERAL – RUDAR 1:7 (3249 – 3338)
BORAC – SLOBODA 2:6 (3172 – 3297)

U nedelju su odigrane utakmice za 3. mjesto i finalna:

Utakmica za 3 mjesto: MINERAL – BORAC 6:2 (3222 – 3189)

FINALE: RUDAR – SLOBODA 0:8 (3081 – 3242)

U nedjelju u utakmici za 3 mjesto Mineral je savladao ekipu Borca. Na ovoj utakmici se posebno istakao Miodrag Trklja iz Borca koji je sa oborenih 614 čunjevo ostvario najbolji rezultat turnira, ali ni to nije pomoglo njegovoj ekipi da ostvari pobjedu.

U prvom bloku finalnog duela sastali su se Samir Jogunčić 591 protiv Muamera Bešića 590  i u veoma izjednačenom duelu više koncentracije u posljednjim hitcima pokazao je Jogunčić i donio veoma bitan meč poen za Slobodu rezultatom 3:1 po setovima i samo 1 čunjem prednosti u ukupnom zbiru.

U drugom duelu Nermin Kasumović 554 je rutinski savladao Kemala Karahodžića 511 sa 3,5:0,5 u set poenima i osvojio drugi meč poen za Slobodu. Nakon prvog bloka Sloboda je vodila 2:0 i 44 čunja prednosti.

U drugom bloku Senad Jogunčić 562 je savladao Davuda Alajbegovića 531 koji je uspio osvojiti samo jedan set poen. U drugom oduelu između Muhameda Vehabovića i Nermina Hrustemovića 512 odigravala se prava drama.

Indisponirani Vehabović je bio neprepoznatljiv i u prva dva seta je odigrao veoma loše 233 što je Hrustemović iskoristio i poveo sa 2:0 i 30 čunjeva prednosti. Ovo je bila nada za Rudar da se pobjedom u ovom duelu vrati u igru za pozitivan rezultat.

tom trenutku trener Slobode Zijah Jogunčić pravi izmjenu i uvodi Mirsada Jogunčića koji odličnom igrom (286 oborenih čunjeva), nošen podrškom navijača, pravi preokret, osvaja preostala dva set poena i uz 7 čunjeva prednosti donosi četvrti meč poen za ekipu Slobode, uz prednost od 82 čunja.

U trećem bloku ekipi Slobode je trebo samo jedan set poen da ostvare pobjedu u ovom finalnom duelu. Do tog cilja došli su odmah u prvom setu kada je Mirza Nezirović bio bolji od Amara Alagića. Igrači Slobode došli su do maksimalne pobjede od 8:0.

Nezirović je završio na 538 a kombinacija Midhat Jogunčić kojeg je nakon 45. hitaca zamijenio Nedžad Turkeš je završila na 478 oborenih čunjeva.

Osvajanjem Kup takmičenja ekipa Slobode je izborila nastup u evropskim takmičenjima,  tačnije, u NBC pokalu koji će se početkom oktobra održati u Rumuniji (Cluj).

Najbolji igrač ekipe Slobode na ovom turniru je  bio Samir Jogunčić koji je u polufinalu oborio 592 čunja, a u finalu jedan manje.

Pehare i medalje za najbolje ekipe uručili su predstavnici Kuglaškog saveza BiH koji je bio organizator ovog takmičenja. (TL – KKS – Foto: Facebook stranica KK Sloboda)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here