Kuglaši Slobode odbranili trofej Kupa Federacije BiH (Foto)

U posljednjem bloku vodila se borba za svaki čunj. Igrač Slobode Senad Jogunčić je odlično otvorio prvi set i uspio dovesti svoju ekipu u prednost od 10 čunjeva u odnosu na rivale
Ekipa Slobode odbranila je trofej Kupa BiH na takmičenju u Zetri (Foto: Klub)

Kuglaši tuzlanske Slobode osvojili su i, ujedno, odbranili prošle godine osvojeni trofej Kupa Federacije BiH, na takmičenju koje je uz učešće osam ekipa proteklog vikenda održano u sarajevskoj Zetri.

Prethodnih nekoliko godina borbu za prva dva mjesta koja vode na finalni turnir Kupa BiH obično su vodili Posušje, Kakanj i Sloboda. Tako je bilo i ovaj put, mnogo preokreta i do posljednjih kugli se nije znalo ko će izboriti prolaz na završnicu Kupa BiH.

U prvom bloku najbolji rezultat ostvario je Muamer Bešić sa 611 oborenih čunjeva i doveo ekipu Kaknja na prvo mjesto. U drugom bloku za ekipu Posušja je nastupio Josip Penava 568 a za Slobodu Mirza Nezirović 560. U trećem bloku najbolji je bio igrač Slobode Samir Jogunčić sa 592 oborena čunja.

U četvrtom bloku za Slobodu je izuzetno loše otvorio Aco Lakić sa mršavih 104 oborena čunja u prvom setu. Trener Slobode Zijah Jogunčić je reagovao i uveo mladog Edina Herendu koji je odigrao fenomenalno sa 449 oborenih čunjeva u preostala tri seta i uspio nulirati deficit iz prvog seta i na kraju završiti sa ukupnim rezultatom od 553 sa samo čunjem zaostatka za Vladimirom Gurešićem iz Kaknja i prednosti od 10 čunjeva na Ante Mišetića iz Posušja.

U petom bloku lošu igru kapitena Slobode Nermina Kasumovića 545 (pogotovo u drugom i pred kraj četvrtog seta) iskoristili su Ivan Petric iz Posušja sa 610 i Amar Alagić iz Kaknja sa 572 oborena čunja. Pred posljednji nastup Kakanj je bio vodeći sa 3 čunja prednosti ispred Posušja i 10 čunjeva prednosti ispred Slobode.

U posljednjem bloku vodila se borba za svaki čunj. Igrač Slobode Senad Jogunčić je odlično otvorio prvi set i uspio dovesti svoju ekipu u prednost od 10 čunjeva u odnosu na rivale. Senad je do kraja utakmice odličnom igrom i fenomenalnim čiščenjem od 228  i ukupnim rezultatom od 595 uspio nadigrati Marija Prljevića iz Posušja 576 i Nermina Hrustemovića iz Kaknja 557  i donijeti svojoj ekipi prvo mjesto.

Kuglanje, finale Kupa FBiH, ekipno

Dvije prvoplasirane ekipe su izborile pravo nastupa na završnicu KUP-a BIH koja se igra u aprilu. (nk)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *