Nermin Kasumović branio boje reprezentacije BiH protiv Sjeverne Makedonije u kuglanju (Foto)

Proteklog vikenda kuglaši Slobode učestovali su na dva „fronta“. Kapitet ekipe  Nermin Kasumović je sa reprezentacijom BiH bio sudionik prijateljske utakmice u Bitolju protiv ekipe Sjeverne Makedonije, dok je ostali dio ekipe učestovao na kvalifikacijama pojedinačnog prevenstva Federacije koje je održano u Sarajevu.

Prijateljski susret reprezentacija Bosne i Hercegovine i Makedonije održan je povodom svečanog otvaranja novoizgrađenje kuglane u Bitolju. Otvaranju su prisustvovali najveći dužnosnici grada Bitolja kao i konzul Bosne i Hercegovine u Sjevernoj Makedoniji.

Obje utakmice su bile neizvijesne do samog kraja. U duelu ženskih selekcija pobjedu je odnijela Sjeverna Makedonija (5,5:4,5) dok je u muškom duelu bolja bila Bosna i Hercegovina (4,5:5,5).

Član kuglaškog kluba Sloboda Nermin Kasumović je ostvario rezultat od 569 oborenih čunjeva. Na muškoj utakmici je postavljen i rekord kuglane kojeg je postavio član Bosne i Hercegovine Nermin Hrustemović (Rudar Kakanj) sa 638 oborenih čunjeva što je bio daleko najbolji rezultat na utakmici (prvi sljedeći 589 čunjeva).

U kvalifikacijama za pojedinačno prvenstvo FBiH u Sarajevu nastupilo je pet igrača iz kuglaškog kluba Sloboda od kojih su trojica izborila nastup na finalnom takmičenju koje će se održati 7./8. januara 2023 godine u Posušju.

Najbolji rezultat je ostvario Senad Jogunčić sa 603 oborena čunja što je bilo dovoljno za drugo mjesto u ukupnom poretku. U finale su još prošli Midhat Jogunčić 590 i Samir Jogunčić 544 oborena čunja. Aco Lakić 520 i Mirsad Jogunčić 512 nisu uspjeli izboriti prolaz na finalni nastup.

Spisak za finalni nastup u Posušju nije konačan, jer će igrači koji su nastupali za reprezentaciju, imati nastup u utorak od 19:00 sati nakon čeća će se znati svi putnici za finale Pojedinačnog prvenstva FBiH.

Naredni vikend u kuglani Zetra u Sarajevo odigrat će se finale Kupa Federacije BiH. (nk)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *