Kuglanje: Visoka pobjeda Slobode protiv Brotnja, bodovi i za Zrinjski

U susretu 5. kola Premijer lige BiH u kuglanju ekipa Slobode je ostvarila visoku pobjedu protiv novajlije u društvu najboljih, ekipe Brotnja iz Čitluka, rezultatom 7:1.

Za Slobodu utakmicu su počeli Mithat Jogunčić (594 čunja) i Dževad Avdić (511), osvojili prva dva poena  i ostvarili veliku rezultatsku prednost od 100 čunjeva. Oni su bili bolji od Viktora Sušca (529) i Pere Pavlovića (477). 

Dobrom igrom nastavili su i ostali igrači tuzlanskog tima – Samir Jogunčić (562), Nermin Kasumović (527), Senad Jogunčić (576) i Mirza Nezirović (558) što je bilo dovoljno za najbolji ekipni rezultat u ovoj sezoni (3.328 oborenih čunjeva).

Ovo je treća pobjeda kuglaša Slobode koji se sa 10 bodova nalaze na 2. mjestu prvenstvene tabele, koliko ima i vodeći Borac, te trećeplasirana Revita.

U ovom kolu Zrinjski iz Ljubača, kao domaćin, pobijedio jr sarajevski Željezničar rezultatom 6:2, te se sada nalazi na 10. mjestu sa 4 boda.

U narednom kolu ekipa Slobode gostuje u Posušju, kod prlošlogodišnjeg prvaka, dok je Zrinjski gost Minerala iz Teslića. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *