Kuća strave u centru Tuzle (Foto/Video)

Krov samo što se nije obrušio, iz zidova raste trava, pa čak i jedno stablo, a sliku "strave i užasa" upotpunjuje mnoštvo isprepletenih kablova

0
2997

Tuzlaci kućom strave nazivaju staru, oronulu zgradu do nekadašnje “Lesnine” (sada kineska prodavnica), u kojoj je na uglu prodavnica boja i lakova (bivša Špicina kafana). U toj zgradi su nekad bile “Večernje novine”, a sada je svratište za pijanice, narkomane, beskućnike.

No, ima još jedna kuća strave, preko puta sjedišta SDA, desno u uskoj uličici koja vodi ka Gradskom parku. Riječ je o objektu nekadašnje Gradske kafane, nekad Robne kuće “Borac” Travnik.

Objekat je “osiguran” žutom trakom koja upućuje na opasnost s visine što vreba prolaznike. Dovoljno je pogledati trošnost objekta i sve je jasno.

Krov samo što se nije obrušio, iz zidova raste trava, pa čak i jedno stablo, a sliku “strave i užasa” upotpunjuje mnoštvo isprepletenih kablova.

Strava u centru Tuzle, do palačinkare “Kod Bagyja”, omiljenog ugostiteljskog objekta  – s druge strane opasnog zida! (Foto: TuzlaLIVE.ba)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here