Krizni štab ZDK dozvolio korištenje navijačkih rekvizita

Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona usvojio je izmjene odluke od 20. oktobra i dopustio korištenje navijačkih rekvizita na kvalifikacionim utakmicama A selekcije BiH za Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje se igraju na stadionu Bilino polje 13. novembra protiv Finske i 16. novembra protiv Ukrajine.

– Svi prisutni gledaoci na tribinama moraju pravilno nositi maske preko usta i nosa. Dozvoljava se gledaocima korištenje navijačkih rekvizita poput šalova, kapa, zastava, transparenata i sličnih rekvizita – navodi se u izmijenjenoj saglasnosti Kriznog štaba.

Krizni štab je odlukom od 20. oktobra dao saglasnost da se ove utakmice odigraju uz prisustvo maksimalnog broja gledalaca koristeći samo sjedeća mjesta i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera u skladu sa mišljenjem Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Na stadion mogu ući samo navijači koji imaju negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Zabrana korištenja rekvizita, koja je bila na snazi na ranije odigranim utakmicama A selekcije BiH, bila je utemeljena na mjerama donesenim na novu Federacije BiH, saopćeno je Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *