Cikotić nije jedini kandidat: Tuzlak se sam prijavio za ministra sigurnosti

0
629

U Kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije stigla su dva prijedloga za novog ministra sigurnosti BiH.

Kako saznaje Srpskainfo, pored već poznatog prijedloga SDA da za novog ministra bude imenovan Selmo Cikotić, u Kabinet je stigao i prijedlog da tu dužnost obavlja Mirsad Hamidić iz Tuzle.

Izvor iz Vijeća ministara BiH rekao je da se Hamidić sam prijavio na ovu funkciju ispred SDP, te da je riječ o osobi zaposlenoj u SIPA. Izvori tvrde da je prijedlog za Hamidićevo imenovanje na mjesto ministra stigao u Tegeltijin kabinet još prošle sedmice, prije nego što je SDA predložila svog kandidata.

Čim su saznali za ovaj prijedlog, SDA je u petak ekspresno odlučila da njihov prijedlog za novog ministra bude Cikotić, koji je bio ministar odbrane BiH od aprila 2007. do februara 2012.

Ko će na kraju zasjesti u fotelju ministra za sada je nepoznato. Tegeltija će najverovatnije prihvatiti prijedlog SDA, jer im pripada to mjesto, ali je pitanje da li će Cikotić dobiti neophodnu podršku u Parlamentu BiH.

Naime, prijedlog SDA o imenovanju Cikotića odmah je naišao na neodobravanje od strane SNSD i HDZ BiH.

Tegeltija je u međuvremenu kazao da će razgovarati sa Selmom Cikotićem kao novim kandidatom za ministra sigurnosti BiH. Naglasio je da ako Cikotić prođe i provjere u CIK-u i SIPA da će ga predložiti za novog ministra.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here