Kriminalistička policija izuzela dokumentaciju o poslovanju FK Sloboda

Službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK u prethodnom periodu izuzeli su obimnu materijalnu dokumentaciju koja se odnosi na funkcionisanje i poslovanje Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla u periodu od nekoliko godina.

“Na osnovu do sada obavljenih provjera i istražnih radnji, i analize izuzete materijalne dokumentacije, Sektor kriminalističke policije UP MUP-a TK je Tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavio dva izvješataja protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja, a koje se odnosi na određene nezakonitosti vezane za djelovanje u klubu”, rekao je Feni glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović, a prenosi Sport Centar.

Istražne radnje i provjere provode se intenzivno i zbog istrage više detalja o izuzimanju dokumetacije iz prostorija FK Slobode u Kantonalnom tužilaštvu TK nisu u mogućnosti saopštiti.

Fudbalski klub Sloboda, podsjećanja radi, u nedjelju je ponovo ispao u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a predsjednik Upravnog odbora Elmir Šećerbegović je potpisao otkaze za uposlenike, te je svoj mandat stavio na raspolaganju Skupštini tog kluba.

Vlasnik Tuzla Cityja, Azmir Husić, ponudio je fuziju Slobode i Tuzla Cityja, a nakon što su navijači Fukare odbili takvu mogućnost, s njima je održao sastanak i, navodno, obećao da će prihvatiti ulogu predsjednika UO Slobode.

Ako mu ko ponudi, a to sigurno  nisu Fukare, nego, prije svega, općinske strukture vlasti.

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *