Krijumčarili migrante, USKOK im oduzeo 78.650 eura, kune i marke

Prelazak preko granice navodno je organizirao nepoznati Turčin, a u Hrvatskoj su ih dočekivali domaći osumnjičenici

0
208
Pronađeni novac i predmeti (Foto: PU vukovarsko-srijemska)

Uskok je nakon policijske prijave i velike akcije u Hrvatskoj i BiH pokrenuo istragu protiv osam hrvatskih i jednog srbijanskog krijumčara migranata osumnjičenih da su preko granice ilegalno prebacili najmanje stotinu stranaca.

“U 25 navrata preko državne granice iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebačeno je najmanje 100 stranaca, za što su okrivljenici primili novac koji su sukladno ulogama međusobno podijelili”, priopćio je Uskok u četvrtak.

U hrvatskom MUP-u ističu da je u sklopu kriminalističkog istraživanja u srijedu na području Vukovarsko-srijemske županije i Zagreba “uhićeno pet hrvatskih državljana, dok se jedan hrvatski i jedan srpski državljanin od ranije nalaze u istražnom zatvoru, a za dvojicom hrvatskih državljana se traga”.

U akciji su osumnjičenima pretraženi domovi i vozila, a policija je zaplijenila više mobilnih telefona, SIM kartica raznih operatera, 78.650 eura, 6.000 kuna i 1.710 BiH maraka.

Svi uhićeni odvedeni su u pritvor, a Uskok je od suca istrage Županijskog sud zatražio određivanje istražnog zatvora za četvoricu okrivljenika.

U Uskoku kažu da su dvojica osumnjičenih od lipnja do kolovoza ove godine s “nepoznatom osobom iz Turske neposredno dogovorili pojedine nedozvoljene prijelaze većeg broja stranaca preko državne granice iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku za 400 eura po osobi”.

Prelazak preko granice navodno je organizirao nepoznati Turčin, a u Hrvatskoj su ih dočekivali domaći osumnjičenici. Automobilima su prevozili do Zagreba odakle su dalje trebali ići prema slovenskoj granici. (H)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here