Krenulo s mrtve tačke: Pjanić pregovara s Bešiktašom!

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić krenuo je s “mrtve tačke” statusa u Barceloni, te je u pregovorima za potpis ugovora s Bešiktašom.

Turski mediji, konkretno TRT Spor, prenijeli su kako je upravo došlo do finalnog dogovora prema kojem će Miralem Pjanić doći u Bešiktaš.

Zmaj napušta katalonski klub nakon godinu dana, a u Bešiktaš stiže na jednogodišnju posudbu.

Pjanić je objavio na Instagram storyju fotografiju iz aviona pošto je krenuo na potpis ugovora s turskim prvakom. Prema informacijama iz Turske, sve bi se trebalo ozvaničiti večeras, a bh. nogometaš će se potom vratiti okupljanju reprezentacije BiH.

Turski TRT Spor je prenio kako su svi detalji transfera završeni, te da je dogovorena jednogodišnja posudba. Prvo je Pjanić dogovorio lične uvjete i pristao transfer u Bešiktaš, da bi se onda dva kluba dogovorila.

Pjanićeva plata u Barceloni iznosi 9,5 miliona eura (španski mediji su ranije pisali da iznosi 8,5 miliona), a turski mediji ranije su objavili kako je Bešiktaš spreman preuzeti dio primanja u iznosu od 2 miliona i 250.000 eura za jednogodišnju posudbu. Da li je to dogovorena cifra između dvije strane, bit će poznato uskoro.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *