Kreće operacija “Baraž”: Zmajevi se danas okupljaju, spisak prepravljan nekoliko puta

0
182

Operacija “Baraž” počinje današnjim okupljanjem nogometnih reprezentativaca BiH na Ilidži.

Selektor Dušan Bajević za utakmicu protiv Sjeverne Irske u četvrtak, zatim za mečeve Lige nacija sa Nizozemskom i Poljskom, objavio je spisak od 30 igrača početkom prošle sedmice, ali je isti bio primoran prepravljati u prethodnim danima.

Ranije su otpali Toni Šunjić i Adnan Kovačević, a zatim su povrede eliminisale Ermina Bičakčića, Eldara Ćivića i Elvira Koljića. Naknadno su pozvani Dino Hotić, Bojan Nastić i Milan Đurić.

Na okupljanju se stoga očekuju, uz pojedina kašnjenja, sljedeći reprezentativci:

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić.

Odbrana: Bojan Nastić, Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić.

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Dino Hotić, Benjamin Tatar.

Napad: Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Edin Džeko, Armin Hodžić, Edin Višća, Milan Đurić, Smail Prevljak.

“Imaćemo na raspolaganju samo tri dana do susreta sa Sjevernom Irskom i nastojaćemo da to vrijeme iskoristimo najbolje što možemo kako bi se pripremili i ostvarili rezultat koji želimo”, kaže selektor Bajević.

Utakmica baraža za plasman na Evropsko prvenstvo između BiH i Sjeverne Irske igra se 8. oktobra na Grbavici, s početkom u 20.45 sati. U slučaju da pobijede, Zmajevi će narednog mjeseca igrati protiv boljeg iz meča Slovačka – Republika Irska. (sc, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here