Krah Superlige: Napustili je svi engleski klubovi

Točan razlog odustajanja od Superlige još nije poznat, no Manchester United je prije objave da istupa objavio da izvršni direktor i prvi čovjek kluba Ed Woodward na kraju sezone napušta klub

0
212
Liverpool je slavio protiv Atletico Madrida (Foto: Ilustracija)

Svih šest engleskih klubova, Arsenal, Tottenham, Manchester City, Manchester United, Liverpool i Chelsea, koji su bili utemeljitelji nove Superlige objavili su kasno u utorak navečer da se povlače iz tog natjecanja.

To je prvo tijekom večeri učinio Manchester City nakon što se pojavila informacija da i Chelsea razmatra istupanje. No, nakon što je završen virtualni sastanak 12 čelnika klubova Superlige povlačenje su objavili i ostali.

Liverpool objavljuje da više nije vezan za Superligu i ne sudjeluje u njezinoj organizaciji. Želimo se zahvaliti svima koji su zadnjih dana s nama surađivali“, kratko je na službenoj stranici objavio engleski prvak, a nakon njega su to učinili i ostali klubovi.

Arsenal je otišao toliko daleko da se ispričao.

Osluškivali smo glas čitave nogometne zajednice i naših navijača oko događanja vezanih za Superligu zadnjih dana. Ni u jednom trenutku nam nije bila namjera uzrokovati toliko stresa našim navijačima i podignuti toliko prašine. Kad se pojavila ideja o Superligi nismo željeli da naš klub zaostaje za modernim nogometom. Svjesni smo da će nam trebati vremena da povratimo vaše povjerenje. Pogriješili smo i ispričavamo se“, objavio je Arsenal, a slične poruke svojim navijačima poslali su i ostali klubovi.

Točan razlog odustajanja od Superlige još nije poznat, no Manchester United je prije objave da istupa objavio da izvršni direktor i prvi čovjek kluba Ed Woodward na kraju sezone napušta klub.

Talijanski mediji objavili su da je Andrea Agnelli podnio ostavku na mjesto predsjednika Juventusa, ali ta vijest je kasnije demantirana. (Ihr)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here