Kosovo: Policajka ubila članove porodice, a potom izvršila samoubistvo

U gnjilanskom naselju Bujanina na Kosovu danas se dogodila nezapamćena tragedija u kojoj je nastradala čitava porodica.

Prema prvim rezultatima istrage, policajka Valdete Bljaka ubila je iz vatrenog oružja roditelje i dva brata, a zatim je izvršila samoubistvo. Kako pišu kosovski mediji, ubijeni su albanski državljani Zećir Bljaka (Zeqir Bllaca, 70), Hanife Bljaka (66), Blerim Bljaka (33) i Fisnik Bljaka (34).

Policijski zvaničnik izjavio je da se tragedija dogodila u porodičnoj kući, a da su žrtve usmrćene službenim pištoljem policajke. Iz tamošnje policije navode da je policajka najprije ubila roditelje, a potom braću, nakon čega je presudila i sebi.

Policija, tužilac i ljekarska ekipa odmah su stigli na mjesto događaja i zatekli su užasan prizor. Tijela su, prema nalogu tužioca, upućena na Institut za sudsku medicinu u Prištini na obdukciju.

Familija, prijatelji i komšije ove porodice šokirani su tragedijom, budući da slove za skladnu porodicu. Motivi ubistava i samoubistva za sada su potpuno nejasni.

Vladete je inače kao policijska službenica radila 18 godina, a posljednjih pet godina bila je zaposlena u Policijskoj stanici Gnjilane. (klix, foto: klankosova.tv)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *