Košarkaši OKK Slobode večeras u Donjem Vakufu: Mogu li Promu nanijeti prvi domaći poraz?

0
195
Detalj s meča OKK Sloboda - Kakanj u Mejdanu (Foto: Darko Zabuš, arhiva)

Nakon reprezentativne pauze ekipa Slobode u okviru devetog kola lige BiH ide put Donjeg Vakufa gdje će ih ugostiti domaćin Promo.

Obje ekipe su odigrale po šest utakmica u dosadašnjem toku prvenstva, a osim istog broja utakmica dijele i isti omjer od tri pobjede i tri poraza što je razlog više da očekujemo veliku borbu i dobru košarku. Iako su „Momci s Vrbasa“ do sada neporaženi na svom parketu, iz Donjeg Vakufa goste navode kao blage favorite u ovom susretu.

Trener Damir Mulaomerović uoči susreta smatra da stanje nakon nekoliko dužih pauza još uvijek nije kakvo bi trebalo biti, ali ističe da se njegovi igrači pripremaju koliko je to moguće.

Tuzlaci više ne mogu računati na usluge Kaplanovića koji je odsutan već duži period zbog povrede, a nedavno je došlo i do sporazumnog raskida ugovora, te Đorđe više nije član crveno-crnih.

Utakmicu koja definitivno puno znači i za jedne i za druge iz tabora Slobode najavio je Fahrudin Manjgafić:

„U narednom kolu idemo veoma nezgodnoj ekipi Proma koja je dosadašnjim igrama pokazala neosporan kvalitet. Veoma su nezgodna ekipa, posebno na svom terenu. Mi smo reprezentativnu pauzu iskoristili radno uz korekcije naše igre. Fokusirali smo se isključivo na nas. Vjerujem da ćemo uz maksimalno ozbiljan pristup i koncentraciju do kraja doći do važne pobjede“, zaključio je Manjgafić.

Susret je zakazan za subotu od 17:00h u sportskoj dvorani Donji Vakuf, odnosno popularnoj „Promo Areni“.

Sve utakmice devetog kola odigrat će se bez prisustva publike, a prenos iz Donjeg Vakufa možete pratiti putem službenog Youtube kanala KSBiH. (OKK Sloboda)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here