Košarkaši OKK Slobode treniraju tri puta dnevno: Džemić i Berbić najavljuju trofeje! (Foto)

Trener Džemić na predstavljanju decidno je rekao: "OKK Sloboda ide na trofeje u svim takmičenjima", a to je ponovio i Aid Berbić

3
540

Košarkaši OKK Slobode u pogonu su od 25. augusta i treniraju tri puta dnevno.

Pod palicom novog trenera, Nedima Džemića i njegovih saradnika, pomoćnika Adnana Žunića i kondicionog trenera, Edina Užičanina, igrači su prije podne na stadionu, potom u teretani, a u večernjim satima u maloj sali Mejdana.

Ekipa je skoro u potpunosti inovirana, jer su na popisu novih igrača dva povratnika, Draško Albijanić (34) i Edi Sinadinović (33), Amerikanac Rashun Davis (28), Rus Pavel Lobarev (24), Haris Delalić (27), Denis Halilčević (19) i Ernan Šertović (21).

Za sada treninzi protiču bez problema, u planu je, naravno, odigravanje više kontrolnih utakmica.

Predsjednik Aid Berbić je i ovoga puta, kao i prethodnih deset godina, najavio borbu za vrh, dok je trener Džemić na predstavljanju decidno rekao:

“OKK Sloboda ide na trofeje u svim takmičenjima”!

Kada će početi novo prvenstvo još se ne zna, zbog problema nastalih na završnici prošle sezone, kada je Široki proglašen prvakom bez borbe, dok su tri kluba – Igokea, Spars i Borac, bojkotovala turnir u Širokom Brijegu.

U UO KS BiH došlo je do raskola, a “kancelarija” Saveza pomoć za razrješenje “čvora” namjerava zatražiti od FIBA-e. (mp)

3 Komentari

  1. Koji trofeji? Najviši plasman je liga za prvaka i nada da Spars, Široki i Igokea u Tuzli ne dobiju 20 razlike. Kako prije, tako i sada. 10 godina niste izgradili ni jednog igrača.

    • Klub postoji radi bejbića, zaboli ga gdje će ekipa završiti, on radi svoj posao, a bilo bi zanimljivo poslati kontroli činkvine…I važno mu je da se publici dopusti u dvoranu jer seonda štancaju karte i uzima lova

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here