Košarkaši OKK Slobode i ove sezone u ABA 2 ligi

0
82

Košarkaši OKK Slobode i ove sezone igrat će u ABA 2 ligi, saopćeno je iz tog kluba.

Drugi put zaredom tuzlanski košarkaši u ovom takmičenju igrat će na osnovu pozivnice dobijene od Boarda ABA lige. Ovoga puta zahvaljujući odluci da se liga proširi na 14 učesnika.

Prije zasjedanja Boarda ABA lige, uprava OKK Slobode uputila je molbu za dobijanje pozivnice, s davanjem garancija da će ispoštovati sve uvjete vodstva lige, prije svega vezanih za organizaciju susreta u svjetlu pandemije virusa korona.

-Vodstvo ABA lige je prepoznalo košarkašku tradicija Tuzle, organizovanost i finansijsku stabilnost OKK Slobode. Ovo je satisfakcija za naš dosadašnji rad, kao i podstrek za budućnost. Tuzlaci su apsolutno zaslužili da i naredne sezone gledaju ekipe iz regiona, koje su prošloj sezoni posebno isticale gostoprimstvo u našem gradu i neviđenu košarkašku atmosferu u Mejdanu – izjavio je predsjednik OKK Slobode, Aid Berbić, na službenoj web stranici kluba.

Tuzlanski klub je u prošloj sezoni pod vodstvom trenera Damira Mulaomerovića izborio opstanak u ABA 2 ligi plasiravši se na 8. mjesto, ali nakon reorganizacije lige ekipa nije uvrštena među 12 ekipa.

Zahvaljujući zahtevima više klubova odlučeno je o proširenju lige, tako da će Tuzlaci i ove sezone sudjelovati u takmičenju, uz ekipe: MZT Aerodrom, Rabotnički, Sutjeska, Lovćen, Helios, Gorica, Sloboda Užice, Zlatibor, Spars, Široki Brijeg, Studentski centar, Podgorica i Zemun.

Žrijeb za narednu sezonu u ABA 2 ligi održan će se sredinom jula. (mp, f,tl – Foto: MIro Petrović, arhiva))

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here