Košarka: Borac se “prošetao” Mejdanom i slavio protiv nemoćne OKK Slobode (Foto)

Tuzlanski tim, koji je nastupio u "repariranom" sastavu, nije dobio nijednu četvrtinu, jedna je završena neriješeno, a tri su pripale gostima, najubjedljivije posljednja

Kosarka, OKK Sloboda, Borac, Jakupovic

(Foto galerija: Darko Zabuš Solanski)

U okviru 9. kola prvnstva BiH za košarkaše, večeras je u dvorani Mejdan u Tuzli domaća OKK Sloboda poražena protiv banjalučkog Borca rezultatom 65:81 (23:27, 17:17, 13:16, 12:21).

Tuzlanski tim, koji je nastupio u “repariranom” sastavu, nije dobio nijednu četvrtinu, jedna je završena neriješeno, a tri su pripale gostima, najubjedljivije posljednja.

Očito je na pomolu još jedna “sezona za zaborav” najpovlašćenijeg sportskog kluba u Tuzli, koji trenutno drži 4. mjesto sa 14 bodova, s omjerom (5-4), dok su Banjalučani, ekipa koja nastupa u dvije lige, na 5. poziciji sa 13 (omjer 4-5).

Banjalučani su bez poteškoća držali konce igre u svojim rukama, a najučinkovitiji među njima bili su Šešlija sa 18 poena, Grubelić je ubacio 15, Dragojević 14, a West 11 poena.

U redovima OKK Slobode samo dva igrača imali su dvocifreni učinak – Jakupović 21 i Sejfić 11 poena. (tl – Foto: Darko Zabuš Solanski)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *