Korisnik karantina pijan vrijeđao policajce

0
382

Iz Policijske uprave Bijeljina danas je saopćeno da je korisnik karantina, inicijala E.K., u subotu pod dejstvom alkohola, vrijeđao policijske službenike.

– E.K. je odbio da izvrši naređenje policijskog službenika, nastavljajući da ga vrijeđa, da vikom i galamom uznemirava ostale korisnike karantina. Pokušao je da se udalji iz karantina u čemu je spriječen, nakon čega je odbio da se alkotestira – naveli su iz policije.

Nakon što je spriječen da, kako dodaju, samovoljno napusti karantin, E.K. je dobrovoljno otišao u spavaonicu, gdje je nakon 40 minuta, počeo da se žali kako ima povrede i da želi medicinsku pomoć.

– Pregledan je u Medicinskom centru Bijeljina, gdje su mu konstatovane manje “oguljotine”, kao i da je pod dejstvom alkohola – dodali su iz Policijske uprave Bijeljina uz napomenu da policijski službenici obezbjeđuju objekat karantina, ali ne borave u njegovoj unutrašnjosti.

E.K. je, tvrde u saopćenju, do sada više puta ispoljavao nezadovoljstvo, jer je smješten u karantin, te mu je 29. aprila izrečeno policijsko upozorenje, budući da je odbijao da postupi po rešenju nadležnog republičkog inspekcijskog organa o smeštanju u karantin.

Protiv E.K. dostavljen je izvještaj o prekršaju zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.

BN televizija u subotu je javila da se više osoba žali na način na koji su smješteni u karantin u Bijeljini, iako su, kako su tvrdili, imali rješenje o kućnoj izolaciji. (F, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here