Konferencija o Inicijativi ‘Pojas i put’

Bosna i Hercegovina dobila kandidatski status te da se nalazi na tlu evropskog kontinenta što svakako samo po sebi daje značajnu prednost ili mogućnost koju treba iskoristiti

1
93

Izvršni direktor Fondacije za promociju i razvoj Inicijative “Pojas i put” Faruk Borić pojasnio je da je današnji skup prilika da se osvrnu na proteklih deset godina postojanja Inicijative, da razmotre šta je dobro urađeno u BiH, šta je ono što je možda manje dobro urađeno za BiH te da sagledaju mogućnosti za neki dalji period.

Borić je naglasio da BiH najviše može profitirati od geoekonomske pozicije, jer graniči s Evropskom unijom. Istakao je da je ovo godina kada će uslijediti nova etapa Inicijative “Pojas i put“, u smislu poboljšanja saradnje između Kine i istočnoevropskih zemalja, piše Živinice čaršija.

Podsjetio je da je Bosna i Hercegovina dobila kandidatski status te da se nalazi na tlu evropskog kontinenta što svakako samo po sebi daje značajnu prednost ili mogućnost koju treba iskoristiti.

Marinković ističe da “Put svile“ nije samo odnos Bosne i Hercegovine i Kine, već odnos svih država koje se nalaze na tom putu te da u okviru toga treba tražiti i ekonomsku saradnju ili mogućnosti za razvoj.

1 komentar

  1. Sramotno je da se ovome liku i Kini dozvoljava ovakva propaganda. Pa zar da budemo i kineska kolonija? Kmetovi genocidaša? SRAMOTA šta vi reklamirate.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here