Vijećnik Hodžić predat u nadležnost Tužilaštva KS

0
397

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu predali su u nadlažnost Tužilaštva Kantona Sarajevi Hasana Hodžića osumnjičenog za krivično djelo primanje dara i drugog obilka koristi. Ovu informaciju potvrdila je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

– Bit će zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac, odlučit će se o daljim mjerama. On se sumnjiči da je u protekloj godini prvobitno zahtjevao i primio dar u vidu laptopa, mobitela i skupocijenih parfema, a potom tražio novac u iznosu od 100 hiljada maraka od stranog investitora kako bi putem vijećnika općine Novi Grad ishodovao odluku o izmjeni Regulacionog plana na području ove Općine, ističe Bavčić.

Podsjetimo, iz SIPA-e je saopćeno da su pripadnici ove agencije jučer na području Kantona Sarajevo realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Hotel“ i uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 380. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine primanje dara i drugih oblika koristi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here