Konačno poboljšanje vremenskih prilika

Jutros je raspodjela oblačnosti takva da je pola države oblačno, a u drugoj polovini je sunčanije. Krajina, dio centralne i sjeverne Bosne i zapad Hercegovine je sunčaniji. U ostatku zemlje je pretežno oblačno. Slaba kiša pada na istoku zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 11; Sokolac 12; Sarajevo 13; Bihać i Sanski Most 14; Banja Luka, Doboj, Livno, Prijedor, Široki Brijeg i Tuzla 15; Zenica 16; Gradačac i Trebinje 17; Neum 20; Mostar 21°C.

Danas pretežno oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Na istoku zemlje prije podne će padati i slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C. na istoku zemlje najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 20°C.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

U utorak sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *