Konačno je kompleks “Muška voda” dobio vlasnika

0
466

Kompleks “Muška voda” kod Kladnja odnedavno ima novog vlasnika. Hotel i restoran uskoro će biti spremni da prime prve goste, nakon čega će se krenuti u obnovu i gradnju drugih pratećih sadržaja. Ovo je velika prilika za razvoj turizma na području Kladnja, a stvara i druge poslovne mogućnosti.

Nakon deset godina i isto toliko pokušaja prodaje putem javnog oglašavanja, kompleks Muška voda kod Kladnja za milion i 440 hiljada konvertibilnih maraka kupio je Kasim Selimović. U prvoj fazi obnove, koja bi trebala biti završena do kraja godine, planirao je uložiti između dva i tri miliona maraka. Dugoročno se radi o višegodišnjem i višemilionskom ulaganju kako bi i svi prateći sadržaji bili u funkciji.

Kompleks „Muška voda“ prije rata je bio mjesto okupljanja brojnih sportskih ekipa iz zemlje i regiona, a radi priprema za takmičenja. Prioritetni cilj je vratiti ovu funkciju. To je šansai za brži razvoj turizma ovog kraja.

Kompleks Muška voda nalazi se tek desetak kilometara udaljen od Kladnja, a podno planine Konjuh. Hotel i restoran uskoro će biti spremni da prime prve goste, a u narednim mjesecima slijedi i rekonstrukcija ostalih sadržaja ovog kompleksa. Velika je ovo prilika za razvoj turizma općine, ali i BiH, a kako smo u posljednje vrijeme okrenuti domaćim turističkim potencijalima, prilika za sve nas da pokažemo ono najbolje od prirode.(bhrt,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here