Komšić pozvao Andeliju, Novalića i Džindića da podnesu ostavke

Sindikat rudara pozvao Komšića da “objasni radnicima i građanima zašto generalni direktor Elektroprivrede BiH, koji je njegov kadar, ne može biti smijenjen

1
269
Komsic poziva Andeliju, Novalića i Džindića na ostavle

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić zatražio je/ pozvao generalnog direktora EP Admira Andeliju, ministra energije, industrije i rudarstva Nermina Džindića, te premijera Fadila Novalića, da podnesu ostavke zbog sveukopune situacije u rudnicima koji posluju u Koncernu EP BiH, potvrđeno je iz DF-a, prenosi Avaz.

Ranije je rečeno da Uprava Elektroprivrede BiH ne prihvata prijedlog sporazuma koji je Samostalni sindikat radnika rudnika uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine usaglasio sa Ministarstvom industrije i energetike, potvrdio je danas predsjednik Sindikata Sinan Husić.

Husić je dodao da će zbog toga proizvodnja u svim rudnicima u sastavu koncerna i dalje biti obustavljena.

– Od jutros smo očekivali pozive i dogovor, od kojeg očigledno nema ništa. Mi smo i dalje u radničkom neposluhu”, rekao je Husić.

Nešto ranije danas upravo je sindikat rudara pozvao Komšića da “objasni radnicima i građanima zašto generalni direktor Elektroprivrede BiH, koji je njegov kadar, ne može biti smijenjen”.

1 komentar

  1. Ma zar i “TI SINE BRUTE”,vrlo dobro znaš da Andeliju možeš smjeniti TI a da Novalica i Djidica nema ko da smjeni. Jel se to ti s rudarima i svima nama z……….?????

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here