Komšić odgovorio na prijetnje Čovića: Teritorijalna reorganizacija BiH nije moguća bez sukoba!

Nikakva teritorijalna reorganizacija Bosne i Hercegovine, na etničkom principu i raspakivanje Dejtonskog sporazuma, u ovakvim političkim okolnostima nije moguća, a da to ne proizvede sukobe

0
107

Komšić poručuje kako oni koji pozivaju na teritorijalnu reorganizaciju BiH time samo vrše pritisak

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na izjavu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića poručivši da nikakva teritorijalna reorganizacija Bosne i Hercegovine nije moguća.

– Nikakva teritorijalna reorganizacija Bosne i Hercegovine, na etničkom principu i raspakivanje Dejtonskog sporazuma, u ovakvim političkim okolnostima nije moguća, a da to ne proizvede sukobe – saopštio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, nakon što je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas izjavio da se od ovakvih odluka HNS-a nije odustalo.

Podsjetimo, Čović je danas u Vitezu saopštio medijima kako će vrlo jasno odgovoriti ukoliko do izmjena Izbornog zakona BiH ne dođe, piše Oslobođenje.

Komšić poručuje kako oni koji pozivaju na teritorijalnu reorganizaciju BiH time samo vrše pritisak, i šalju jednu vrstu javne prijetnje kako bi se njihovi, kako je napisao, anticivilizacijski i antievropski zahtjevi o izmjenama Izbornog zakona ispunili.

– Oni koji o eventualnim rješenjima donose odluke prijetnje etnoteritorijalnom reorganizacijom ne smiju uzeti kao realnost, pored brojnih prijedloga probosanskih stranaka o ograničenim izmjenama Ustava i izbornim zakonima koji su u više navrata dostavljani u parlamentarnu proceduru ali i na uvid međunarodnim zvaničnicima – napisao je Komšić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here