Komšić: Ispoštovana ustavna procedura o raspodjeli novca MMF-a, HDZ blokade propale

0
272

Odlukom Vijeća ministara o rasporedu sredstava MMF-a ispoštovana je, na čemu sam insistirao, ustavna procedura i nije dozvoljena namjera HDZ-a da se mimo Ustava i zakona države Bosne i Hercegovine, što je bila njihova intencija, raspodjele sredstsva od MMF-a, kazao je član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.

“U konačnici se, kao što sam i ranije govorio, pokazalo da su blokade HDZ-a bila bespotrebne a njihova namjera klasično antiustavno djelovanje”, napomenuo je Komšić.

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici usvojio je Prijedlog odluke o rasporedu sredstava Instrumenta za brzo finansiranje /RFI/ Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Ova tačka naknadno je uvrštena u dnevni red na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH, a riječ je o iznosu od oko 330 miliona eura za borbu protiv pandemije novog soja koronavirusa i saniranje ekonomskih posljedica.

Novac je već ranije uplaćen i nalazi se na računu Centralne banke BiH, ali je problem bio zbog raspodjele novca, oko čega su se sporili SDA i HDZ BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here