Kompanija Southwest Airlines iz SAD-a otkazala stotine letova

Aviokompanija je saopćila da su loši vremenski uvjeti i problemi s kontrolom zračnog prometa razlozi otkazivanja više od 1.085 letova

0
490
Flota SouthwestAirlinesa na zemlji, a ne u zraku (Foto: Internet)

Kompanija Southwest Airlines iz Sjedinjeniih Država objavila je danas da su problemi s kontrolom letenja razlog otkazivanja stotina letova.

Sindikat pilota demantirao je izvještaje da su njegovi članovi insistirali na obustavi rada u znak protesta protiv odluke aviokompanije da uvede obaveznu vakcinaciju za uposlenike, javlja NBC News.

Američki avioprevoznik Southwest Airlines objavio je u ponedjeljak da je otkazao stotine letova nakon velikog prekida usluga tokom vikenda.

Aviokompanija je saopćila da su loši vremenski uvjeti i problemi s kontrolom zračnog prometa razlozi otkazivanja više od 1.085 letova u nedjelju, što je činilo 29 posto ukupnog broja planiranih letova. Oko 900 drugih letova je također odgođeno.

To je najveća stopa otkazanih letova zabilježena dosad od bilo koje aviokompanije, a da konkurenti nisu prijavili nikakve slične probleme.

Kompanija Southwest Airlines navela je da su vremenski uvjeti na aerodromima u američkoj državi Florida početkom prošlog vikenda, pogoršani neočekivanim problemima kontrole letenja, izazvali kašnjenja i doveli do značajnog broja otkazanih letova.

– Nastavili smo raditi tokom vikenda na ponovnom uspostavljanju aviooperacija s naglaskom na relokaciji aviona i posade kako bismo se pobrinuli za naše klijente – rekli su iz ove aviokompanije.

Međutim, američka Savezna uprava za avijaciju (FAA) negirala je u nedjelju da je došlo do prekida kontrole zračnog prometa, ali su potvrdili da su loši vremenski uvjeti doveli do kratkih kašnjenja i otkazivanja letova u petak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here