Komisija za sigurnost Parlamenta FBiH pokreće istragu o radu Solaka i CZFBiH?

0
548

Komisija za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine pokreće istragu o radu Federalne uprave civilne zaštite u periodu od proglašenja stanja prirodne nesreće u Federaciji BiH uzrokovanog pandemijom COVID-19, počevši od 16. marta.

Kako saznaje takvu odluku Komisija za sigurnost predstavničkog doma parlamenta Federacije BiH donijela je danas na 6. sjednici.

U sklopu istrage Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zahtjeva se od Federalne uprave civilne zaštitite da u roku od pet dana dostavi dokumentaciju:

“Informaciju o radu Civilne zaštite FBiH u periodu stanja nesreće u FBiH od 16. marta, detaljan izvještaj o postupku svih nabavki, a posebno medicinske opreme (testova, zaštitne opreme i respiratora), od 16. marta do dana primitka ovog zahtjeva”, navedeno je u odluci koju potpisuje Damir Mašić, predsjednik Komisije.

Također, zatraženo je da dostave Program zaštite od prirodnih i drugih nesreća BiH koji je na snazi, a ne stariji do pet godina u skladu sa zakonom.

“Nakon dostavljenih dokumenata održat će se sjednica Komisije za sigurnost Predstavničkog doma na kojoj će biti saslušani predstavnici Civilne zaštite FBiH, nakon čega će Komisija odlučiti o daljnjim aktivnostima”, navodi se u dopisu koji popisuje Mašić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here