Komesar okončao rukometno prvenstvo BiH, pojedini klubovi najavili tužbu

0
138

Okončana je rukometna Premijer liga BiH: Borac m:tel je prvak, iz lige ispadaju Goražde, Iskra iz Bugojna i Drina iz Zvornika.

Ovu odluku donio je komesar Premijer lige BiH, Srđan Jović, koji je sačinio posljednji bilten za ovu sezonu

Sezona je okončana zbog duge pauze izazvane pandemijom virusa korona, tako da kalendarski nije moguće završiti sezonu u propisanom roku.

Tako je ekipa Borca iz Banja Luke novi prvak Bosne i Hercegovine, dok će BiH u evropskim takmičenjima predstavljati još i Gračanica i Bosna Visoko.

Nekoliko klubova reagovalo je na ovu odluku komesara Jovića, smatrajući da nema nadležnost proglasiti završetak prvenstva, jer je to po Statutu obaveza Upravnog odbora RS BiH.

Predstavnici Iskre iz Bugojna najavili su tužbu protiv komesara i RS BiH.

Upravni odbor RS BiH nije, međutim, mogao donijeti odluku, jer predstavnici iz RS jednostavno nisu dolazili na zakazane sjednice, a tražili su otprije da se prvenstvo prekine, proglasi prvak na temelju trenutne tabele, te da ligu napuste tri posljednje ekipe.

Protiv ovog stava su bili predstavnici Goražda, Iskre iz Bugojna i zvorničke Drine, koji su tražili da se prvenstvo nastavi ili okonča tako da niko ne ispadne iz lige, što bi značilo proširenje PL protiv čega je bila većina klubova oba entiteta. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here