Komentar “Čamac kao pseto balijsko”

Čamdžić zv. Čamac je na Face TV izjavio da najradije ne bi komentarisao Zabiragića

0
233
Zahiragic - Čamdzžić: Neprimjeren rječnik u javnom prostoru (Foto: TL)

Mirsad Čamdžić – Čamac (NS) postao je “pseto balijsko” u interpretaciji čakijaša – Harisa Zahiragića, grotesknog SDA-lajavca.

U šta se današnja politika pretvorila prilično ilustruje uvredljivi vokabular Harisa Zahiragića (SDA) kantonalnog zastupnika iz Sarajeva koji je na kritiku Mirsada Čamdžića iz Naše stranke odgovorio uvredom kakva do sada vjerovatno nije zabilježena među političkim oponentima.

Čamdžić zv. Čamac je na Face TV izjavio da najradije ne bi komentarisao Zabiragića pa dodao:

“Ali je rekao da SDA želi okrenuti ka savezničkim zemljama kao što su Kina i Rusija, možda je tamo bolja situacija kada su manjine u pitanju”, rekao je, između ostalog Čamdžić.

(Twitter)

Na tu se opasku putem društvenih mreža oglasio i sam Zahiragić, gore spomenutim uvredljivim rječnikom.

U domaćem političkom, očigledno pogubljenom armagedonskom zoologiju, i s obzirom na autorstvo dotične sintagme, radi se o paradoksalnom vrhunskom komplimentu.

Iza ovakvog javnog vokabulara elitnog partijskog SDA-dužnosnika, a shodno očiglednoj intenciji “pretvaranja riječi u toljage” (by V. Ž. – Viktor Žmegač), jedino što tom logikom konsekventno preostaje je da se prvom zgodnom prilikom “zatuče pseto balijsko” u kakvoj vukojebinskoj potočini.

Dotle smo došli. Ali, idemo dalje u “odbrani Bošnjaka” i njihovog neotuđivog prava da budu “politički narod”.

Miroslav Krleža bi znao svojedobno reći (parafr.) da “puše vjetar koji će nekima odnijeti kapu, a nekima glavu”.

Pamet, posebno ona politička, prohujala je sa vihorom primitivnog politikantsva, odavno. Nažalost. (Piše: Derviš ČIČKO, Facebook)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here