Komemoracija Marinku Rokviću: Pjevali kroz suze pjesmu “Tamo kod najdaljih brda”

U Kamenoj sali Radio Beograda održana je danas komemoracija pjevaču Marinku Rokviću koji je preminuo nakon borbe sa rakom pankreasa.

Na komemoraciju je prvo stigla njegova porodica. Supruga Slavica i sinovi Nikola i Marko Rokvić koji nisu mogli da sakriju suze.

A Kamena sala Radio Beograda puna je prijatelja i poštovalaca djela velikog pjevača narodne muzike, koji su došli da Marinku odaju posljednju počast.

Lepa Lukić, Ana Bekuta, Olivera Kovačević, bili su samo neke javne ličnosti koje su došle na komemoraciju.

Među onima koji su držali govor bio je i kompozitor Miša Mijatović, koji je otkrio naziv Marinkove posljednje pesme, piše B92.

“‘Te noći kada umrem’ se zove jedna od posljednjih pjesama. Svi smo ga molili da ne snima pjesmu sa takvim tekstom, ali on je insistirao”, rekao je Miša Mijatović.

Boško Đurovski je držao govor i ispričao anegdotu zbog koje je Marinkov sin Nikola kroz plač počeo da pjeva pesmu Šabana Šaulića “Tamo kod najdaljih brda”.

Ustao je i Nikolin brat Marko, ali i Marinkova supruga Slavica, pjevačice Lepa Lukić i Snežana Đurišić i pjesmom su odali počast legendarnom pevaču Rokviću.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *