Komandant EUFOR-a i ministar sigurnosti BiH posjetili Granični prijelaz Zvornik

Komandant EUFOR-a generalmajor Reinhard Trischak i ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić posjetili su danas Granični prijelaz Zvornik.

Nakon što su tokom vježbe „Brzi odgovor 2020“ EUFOR i njegove rezervne snage ponovo ostvarili uspješnu saradnju sa Ministarstvom sigurnosti BiH i agencijama za provođenje zakona BiH, ministar Cikotić je pozvao generalmajora Trischaka da na terenu posjete Graničnu policiju na jednom od najprometnijih graničnih prelaza sa Srbijom.

Ovim je još jednom naglašen visok nivo saradnje između EUFOR-a i agencija za provođenje zakona BiH.

Komandant EUFOR-a je izjavio:

-Neophodno je redovno sticati neposredan uvid u situaciju duž granice i razmjenjivati mišljenja na najvišem nivou. Zahvaljujem se ministru Cikotiću na njegovom trudu i pomoći u zajedničkom pružanju sigurnosti i stabilnosti u zemlji.

Tijesna saradnja i razmjena informacija između EUFOR-a i vlasti BiH su izuzetno važni i predstavljaju dopunu procjeni sigurnosne situacije u zemlji. Jedan od zadataka EUFOR-a je podrška lokalnim vlastima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja za sve građane BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnosti EUFOR-a.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *