Kolumbijski plaćeni ubojice mjesecima bili u Splitu, spremali ubojstva u Crnoj Gori

CRNOGORSKO Specijalno tužiteljstvo objavilo je da su dvojica plaćenih ubojica iz Kolumbije potvrdila da su prije nego su ilegalno ušli u Crnu Goru, četiri mjeseca boravili u Hrvatskoj, objavila je Hina, a prenosi Index.hr.

Njih je policija Crne Gore uhitila početkom kolovoza pod sumnjom da su pripremali ubojstvo u toj zemlji, a ista kaznena djela planirali su u nekoliko drugih europskih država.

Kolumbijci Caicedo Bandoya Juan David (29) i Costana Casa Jose Aleksander (43) uhićeni su 2. kolovoza nedaleko od Nikšića, a kako je na konferenciji za novinare priopćio specijalni tužitelj Saša Čađenović, sumnjiče se da su „formirali kriminalnu organizaciju međunarodnih razmjera koja je za cilj imala izvršenje neograničenog broja kaznenih djela ubojstva na teritoriju Crne Gore i drugih država“.

„Organizacija je formirana krajem 2019. radi djelovanja na teritoriju Crne Gore, Hrvatske, Austrije, Kolumbije, Turske. Za cilj je imala izvršenje ubojstava. Neposredni izvršitelji su državljani Kolumbije C.B.J.D. i C.C.J.A. koje je angažirala kriminalna organizacija i kojima je plaćen dolazak u Crnu Goru iz Kolumbije isključivo radi likvidacije u Crnoj Gori, a kasnije i u drugim europskim državama“, priopćio je Čađenović istaknuvši da su Kolumbijci za ubojstvo jednog od članova dva zaraćena klana u Crnoj Gori dobili 25 tisuća eura.

Mjesecima bili u Splitu

Čađenović je na konferenciji za medije detaljno opisao kretanje Kolumbijaca koji su, kako je rekao u iz Kolumbije letom došli u Istanbul, a zatim preko Bukurešta i Budimpešte do Beča. Sredinom ožujka su, pokazuju saznanja crnogorskog Specijalnog tužiteljstva, doputovali u Split gdje su boravili do sredine srpnja.„U Splitu su u iznajmljenom stanu boravili do srpnja 2020. Drugi pripadnici kriminalne organizacije su im osiguravali novac i hranu. Krajem srpnja prebačeni su do granice s Bosnom i Hercegovinom, gdje su ilegalno prešli granicu“, objašnjava Čađenović, istaknuvši da su na taj način stigli do Trebinja odakle su kako je naveo „uz pomoć drugih članova kriminalne grupe, preko planina prebačeni u Crnu Goru“.

Crnogorski mediji ranije su prenijeli da su dvojica Kolumbijaca i crnogorski državljanin uhićeni tako što su 2. kolovoza, nedaleko od Nikšića, zaustavljeni navodno zbog rutinske premetne kontrole, kada su im prišli pripadnici policijskog odjela za borbu protiv organiziranog kriminala i stavili im lisice na ruke. (Hina, Index)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *