Kolone Crnogoraca idu ka Podgorici: Ne želimo predati zemlju četničkim vojvodama i klerofašistima (Video)

Građanski i patriotski skup za, kako su kazali organizatori, odbranu nezavisne građanske Crne Gore, biće održan od 19 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Građani iz drugih gradova, sa crnogorskim zastavama, već su krenuli ka Podgorici, javlja Antena M.

Jedan dio od velikog broja Žabljačana, koji su to ranije individualno uradili, oko 16 sati krenuo je organizovano ispred sportskog centra prema Podgorici.

Grupa crnogorskih patriotskih organizacija pozvala je građane Crne Gore na skup navodeći da je ovih dana u Crnoj Gori najjeftinija riječ sloboda.

– Sloboda koja nas je vratila u devedesete, sloboda u izlivima nacionalne i vjerske mržnje, sloboda prijetnji onima što ne koračaju u pravovjernome stroju! Sloboda u kojoj su postali meta za odstrijel oni što vijore zastavu Crne Gore, navode u saopštenju.

Iz tih organizacija kazali su da ne mogu da žmire i šute pred buđenjem klerofašizma i prijetnjama “po opstanak jedine zemlje koju imamo”.

Oni su naveli da ih ne okuplja nikakva partija ni vjera ni nacija, već potreba da dignu glas u odbranu jedine istinske svetinje – nezavisne, građanske, sekularne, multikulturne i antifašističke Crne Gore, javlja Danas.

Iz tih organizacija kazali su da će grupa bivših suverenista “pod kontrolom otuđenih i ozlojeđenih tajkuna demokratizovati državu u koaliciji s četničkim vojvodama, promoterima klerofašizma i osvjedočenim mrziteljima Crne Gore”.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije najavljeno je da će pratiti postupanje policije i primjenu policijskih ovlaštenja na skupu, prenijela je Radio televizija Crne Gore.

Pojedine partije pozvale su građane da ne idu na skup, dok su iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” saopćili kako imaju informacije iz bezbJednosnih struktura da bi na skupu moglo doći do incidenata sa “tragičnim posljedicama”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *