Kojović: Naš odnos prema SDA je poznat, ali podržat ćemo zajedničkog kandidata za načelnika u Srebrenici

0
447

Naša stranka dala je podršku Aliji Tabakoviću, kandidatu na predstojećim lokalnim izborima u Srebrenici. Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, da su se vrlo jednostavno odlučili na to.

“Naš odnos prema Stranci demokratske akcije je svima vrlo poznat, ali u Srebrenici se radi o jednom sasvim drugom pitanju. Rekao bih civilizacijskom pitanju. Nedopustivo je da načelnik te opštine bude neko ko ne priznaje presude sudova i ne priznaje genocid”, istaknuo je Kojović.

Međutim, ono što mu je posebno interesantno, kazao je Kojović, da je u razgovoru sa mnogim ljudima sa kojima je tamo razgovarao, jeste, sve ono šta se dogodilo u protekle četiri godine.

“Postojala su neka kulturno-umjetnička društva koja su bila zajednička. To je rasformirano. Postojao je fudbalski klub koji se bori u nekoj ligi. Vidimo proces neki koji se gura unazad. Ne govorim samo o tome ko priznaje genocid, a ko ne, nego i o politici, da su svi ovi procesi započeti, i da postoji više političke želje kod Bošnjaka koji su u Srebrenici da se na neki način prevaziđe i ide dalje, nego kod političkih prestavnika Srba”, rekao je Kojović.

Konstatovano je da na isti način ne razmišlja njihov partner SDP, jer kako je poznato, oni nisu dali podršku jedinom kandidatu.

“Mislim da je to dio nekih nespretno formulisanih rečenica. U Parlamentu sam se danas vidio sa Nikšićom. Rekao sam ‘Nermine, sutra idem u Srebrenicu da dam podršku ovom kandidatu’. Kazao mi je ‘Da, da i mi ćemo sigurno. Samo gledam kad ću imati vremena da odem tamo”, rekao je Kojović.

Govoreći o matematikama i zbrajanju ruku da se preuzme Federalna vlast, Kojović je rekao, da može da zamisli raznorazne koalicije koje se okupljaju, ali da ne može da zamisli da “ono što je Našoj stranci bitno fundamentalno da bi na to pristali ljudi iz HDZ-a”.

“Idealista sam, i to je jedna od najvećih falenki u Našoj stranci da mi vjerujemo da je moguća zemlja na jedan način na koji sada ne liči”, istaknuo je Kojović prenosi N1.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here