Kojo Lučić uzgojio tikvu tešku 80 kilograma

Poljoprivredni proizvođač iz Vojkovića, opština Istočna Ilidža, Kojo Lučić dobitnik je prve nagrade na manifestaciji “Dani tikve”, jer je uzgojio tikvu tešku 80,7 kilograma, za šta je od organizatora nagrađen sa 200 KM.

Nemam nikakav poseban recept, jednostavno, dobro sam nađubrio njivu, bilo je dosta vode i to je to – rekao je Lučić.

Ovaj vrijedni domaćin bavi se uzgojem voća i povrća, a posebno je poznat po uzgoju kupina i proizvodnji kupinovog vina, kao i rakija od jabuke, kruške i šljiva.

Predsjednik Udruženja građana “Probudi se” iz Istočne Ilidže Roksanda Mičić istakla je da je ovo sedma po redu manifestacija “Dani tikve”, a osnovni cilj joj je promocija poljoprivrede i preduzetništva, kao i upotreba tikve u ljudskoj ishrani kao jedne od najzdravijih kultura koja dobro uspijeva na ovim prostorima.

– Nažalost, ovo danas samo je djelić onog što su uradile vrijedne ruke naših sugrađana koji se bave poljoprivredom i što smo željeli da prikažemo javnosti, ali nas je u tome spriječila epidemiološka situacija izazvana virusom korona – navela je Mičićeva.

Tokom ovog događaja priređena je i promocija starih zanata, domaćih proizvoda od voća i povrća, kao i izbor najljepšeg, najmanjeg i najdužeg ploda tikve.(bn,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *