Kodro uoči meča s Islandom: Došli smo da odigramo dobro i pobijedimo!

Neće biti lagano, ali došli smo tu da odigramo kvalitetno i da dobijemo, rekao je bh. selektor Meho Kodro.

0
148

U Rejkjaviku je održana press konferencija reprezentacije BiH na kojoj su se novinarima obratili selektor Meho Kodro i golman Ibrahim Šehić.

Nije previše zabrinut – selektor reprezentacije BiH Meho Kodro (Foto: NSBiH)

Selektor je izjavio da neće biti većih promjena u sastavu u odnosu na susret s Lihtenštajnom. Dodao je da očekuje tešku utakmicu.

– Gledali smo sve utakmice Islanda u kvalifikacijama i izgleda mi baš jedna čvrsta, jaka ekipa sa ravnotežom, igraju 4-4-2, brane se u bloku, napadaju u bloku, imaju dobre igrače po bokovima, gdje su nezgodni i tu mogu da nam naprave problem. Imaju dosta zanimljivih igrača i mogu da nam naprave problem ukoliko im ostavimo prostora, ali imamo i mi naše oružje, naše jake strane. Neće biti lagano, ali došli smo tu da odigramo kvalitetno i da dobijemo, rekao je bh. selektor Meho Kodro.

– Biće izmjena, ali ne radikalnih. Uglavnom svi su spremni, malo više tog muskulaturnog umora ima Denis Hadžikadunić, ali mislim da će za sutra biti fit. Ostali igrači pored tog umora, utakmica prije dva dana, pa dug put, osjećaju se dobro i u glavi spremni za ono što nas očekuje. Island ima dobrih igrača, neke poznajem iz Španije, desna strana je dosta zanimljiva, znamo da forsiraju jedan dobar presing i da su im nezgodne te duge lopte, na to ćemo pokušati obratiti pažnju i nadam se da ćemo to dobro odraditi, poručio je bh. selektor.

– Nadam se da ćemo plan koji imamo ostvariti i na kraju dobiti utakmicu, rekao je Kodro.

Meč Island – BiH igra se sutra s početkom u 20:45, a sudit će ga belgijski arbitar Lawrence Visser. (NSBiH)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here