Ko je snimao sastanak Mehmedagića i Tadićeve?

Povodom objave u pojedinim medijima da je generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Osman Mehmedagić tajno snimao sastanak sa tužiteljicom Tužilaštva BiH, iz OSA-e su se danas oglasili saopćenjem za javnost.

“Kao i mnogo puta do sada kada je u pitanju Obavještajno-sigurnosna agencija/Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH, radi se o neosnovanom napadu na OSA/OBA BiH i njenog generalnog direktora Osmana Mehmedagića. Pozivamo sve relevantne institucije u ovom slučaju da izvrše provjeru ko je snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i razgovor između osoba koje imaju pristup tajnim podacima”.

“Vještačenjem snimka vrlo jednostavno se može utvrditi ko je osoba koja je nezakonito snimala sastanak koji je održan u zvaničnim prostorijama Tužilaštva BiH. OSA/OBA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić nikada nisu zloupotrijebili resurse Agencije za bilo koju ličnu svrhu što će se dokazati i u ovom slučaju pokušaja diskreditacije jedne od najvažnijih državnih institucija”.

“Još jednom pozivamo sve relevantne institucije, kako domaće tako i međunarodne, isključujući Tužilaštvo BiH, da provjere i ustanove ko je neovlašteno snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu BiH čiji je domaćin bila glavna tužiteljica Gordana Tadić”.

“Još jednom ističemo, OSA/OBA BiH i njen generalni direktor nisu učestvovali u ovom očiglednom nezakonitom djelu”, zaključuje se u saopćenju.

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *