Ko će snositi troškove obaveznog testiranja u Premijer ligi BiH?

0
56
(Foto: Ilustracija, arhiva)

Nogometni/Fudbalski savez BiH potvrdio je danas da je uvedena obaveza testiranja svih učesnika premijerligaških utakmica u narednom periodu, kako bi se suzbilo nepotrebno širenje koronavirusa.

Nakon što se ova informacija pojavila u medijima, savez je saopštio da će preuzeti sve troškove testiranja, piše Oslobođenje.

Evo šta stoji u saopštenju saveza:

“Komitet za hitnost NS/FS BiH je donio odluku o pomoći klubovima m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine kroz finansiranje troškova za PCR testiranje u takmičarskoj sezoni 2021/22, odnosno dok bude potrebe za sprovođenjem istih.

U skladu sa odlukom klubovi m:tel PL BiH će u cilju sprovođenja mjera higijensko-epidemiološke zaštite prije svakog meča imati testiranje za sve osobe koje učestvuju u organizaciji i odigravanju utakmica (igrači, stručni štab i službena lica kluba).

Klubovi m:tel PL će testiranja vršiti u saradnji sa zdravstvenim ustanovama koje dostavi NS/FS BiH, a test ne smije biti stariji od 72 sata.

Za klubove učesnike PCR testiranje za maksimalno 50 osoba po klubu biće potpuno besplatno, a sve troškove snosiće NS/FS BiH”, objavio je Nogometni/Fudbalski savez BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here